Dusko

Stjepović: Radimo kampanju, nemamo vremena za unutaropoziciona trvenja

Mlade demokrate, predvođene rukovodstvom Demokratske Crne Gore, obišle su juče Kosanicu, Paćevinu, Glibaće, Šumane, Zenicu, Zabrđe, Baščinoviće, Borovicu, Đurđevića Taru, Viliće, Zekavicu, Lijesku i Gagovića imanje u pljevaljskoj opštini i pokucali na vrata vise stotina domaćinstava, pa se nadam da ćete nas razumjeti da nemamo vremena za unutaropoziciona trvenja. I sve da imamo, ne pada nam na pamet da smjer svoje oštrice skrećemo od DPS-a ka vama ili bilo kojoj opozicionoj partiji, jer ne smislite valjda da će DPS i u ostalim opštinama sam sebe da smijeni. Da podvučemo nešto što bi i vi trebalo da usvojite: čerupanje za glasove unutar opozicije nas nikad nije i neće interesovati. Dakle, gospođo Popović-Moškov, DPS sigurno neće pasti zbog opravdane ili neopravdane ljubomore, manjka takta i kondicije i viška sujete, niti će „potpisati kapitulaciju“ zbog naših stranačkih saopštenja iz kabineta. Ipak, radi kolegijalnog uvažavanja, odgovorićemo vam na par žaoka koje nismo očekivali u trenutku dok je DPS u fazi raspada u svakoj opštini u kojoj naši mladi aktivisti bace sidro na nekoliko nedjelja.

„Nova demokratska vlast, po osnovu prihoda od zakupa poslovnog prostora, u 2017. godini naplatila je rekordnih 545.737,26e“. Da li je ovo tačno i da li vi sebe smatrate novom demokratskom vlašću?

„Nova kotorska vlast na čelu sa Vladimirom Jokićem potrošila je tri puta manje novca od DPS-a na službena putovanja“. Da li je ovo tačno? Da li vi sebe smatrate novom vlašću i da li je Vladimir Jokić predsjednik Opštine?

„Nova uprava je ove godine za dva i po mjeseca uspjela da prihoduje rekordnih 135.812 eura po osnovu prihoda od ulaznica za bedeme, što predstavlja gotovo 50% od iznosa prihoda za cijelu prošlu godinu.“ Ima li ovdje neke činjenične greške? Da li vi smatrate i sebe dijelom nove uprave?

„Rashodi nove vlasti su najniži u prethodnih 5 godina i iznose 4.344.731,95e“. Imate neku primjedbu na ovaj podatak i da li i vi činite novu vlast?

Dakle, nismo shvatili na koji dio sadržaja letka imate primjedbu? Ili možda vam smeta naša namjera da građanima konkretnim primjerima i podacima pokažemo kako izgleda odgovorno upravljanje budžetom i šta građani ostalih opština mogu očekivati kad DPS ode u političku prošlost, kao što je to slučaj sa Kotorom. Mislite da je to loše po vas kao, valjda, dio nove vlasti i uprave?

Sve je vama ovo nekorektno, ali je očigledno korektno kada lider vaše partije proglašava pobjedu opozicije u Herceg Novom sa nula osvojenih mandata. To nije drsko prisvajanje rezultata, ali jeste kada mi pobrojimo konkretne rezultate rada nove demokratske vlasti, na čelu sa Vladimirom Jokićem.

Gospođo Popović – Moškov, odćutali smo na mnoge stvari poput udara odšponde na račun predsjednika naše partije, u vezi sa događajima koji nas očekuju u narednoj godini. Zar stvarno mislite da nismo primijetili perfidne i ničim izazvane komentare na račun Demokrata u emisijama od strane Vašeg visokog funkcionera?

Na nepristojne opservacije u Vašem pismu nam ne pada na pamet da odgovaramo, jer smo očigledno napravljeni od drugačijeg materijala. Ipak, shvatićete vremenom. Valjda.

NAZAD