IMG_7016

Ne pomažu prijetnje – sve više Mojkovčana uz Demokrate

I pored napada i prijetnji ubistvima i bombama, koje su upućene našim mladim ljudima, ali i našem predsjedniku, to nas ne može zaustaviti, već nam je samo pogonsko gorivo da što jače i munjevitije nastavimo borbu protiv kriminalaca koje predvode premijer Duško Marković i predsjednik DPSa Milo Đukanović. Tako su poslije incidenata koje su doživjeli, naš predsjednik Aleksa Bečić, generalni sekretar Boris Bogdanović i rukovodstvo mojkovačkih Demokrata obišli sela Štitaricu i Podbišće, gdje su srdačno dočekani od strane domaćina, sa kojima su dogovorili smjenu kriminalaca iz Mojkovca, ali i razvoj ovoga mjesta, nakon smjene sadašnje vlasti.

Ova dva sela imaju brojne probleme koji su toliko ozbiljni da ovdašnjim stanovnicima otežavaju život. Prvo, radi se o problemu vodosnabdijevanja, naročito u toku ljetnjeg perioda, jer se u pojedinim mjestima ovog kraja dešava i potpuni prekid snabdijevanja vodom, a ovo se posebno odnosi na gornje Podbišće i Luku. Mještani Podbišća imaju veliki problem i sa deponijom koja se nalazi na samoj obali Tare, pa se ovaj prirodni ambijent stalno zagađuje, a mještani imaju problem sa širenjem štetnih i neprijatnih mirisa.

Mještani takođe imaju velike probleme sa putnom infrastrukturom, putevi su veoma loši, nedovoljno široki, isprovaljivani, ispucali, a u pojedinim mjestima rupe se nikako ne mogu zaobići. Ono što predstavlja još veću opasnost za vozače na ovako lošim putevima jeste nedostatak ulične rasvjete, a značajan broj sela nema rasvjetu, pa je vožnja lokalim putevima veoma rizična. U ovim krajevima, naročito u Štitarici, potrebne su sanacije mostova, zaštita i stroga kontrola šumskih bogatstava, ali pomoć poljoprivrednicima, stočarima i voćarima. Takođe veoma je bitno ispitati dodjelu koncesije za izgradnju mini hidrocentrala na Štitaričkoj rijeci, od koje mještani nemaju koristi.

Kao i ostala crnogorska sela, i ovo boluje od nedostatka mladih koji glavom bez obzira napuštaju sela, jer tražene uslove u svom mjestu nemaju. Ni samo naselje Mojkovac ne stoji mnogo bolje. Naime, Mojkovčani sve više napuštaju svoje domove i sele se u južnije gradove, najviše u Podgoricu, jer u svom mjestu nemaju ni zaposlenje, a samim ti ni uslove za život. Koliko je teška situacija govori to što, i tamo gdje odu, rade za male plate, ali i to je dobro u poređenju sa životom u Mojkovcu. Zbog toga i ne čudi što su ovim mjestom rasprostranjene razularene bande premijera Markovića, koje pokušavaju da utjeruju strah, ne bi li ovi ljudi dali glas onima koji su ih u ovako loše stanje i doveli.

Demokrate se zato snažno, munjevito, hrabro i uspješno bore protiv kriminalaca sa vlasti, protiv osoba koje su od silnog novca koji su opljačkali prešli na otvorenu silu. Zato im mi iz Demokrata poručujemo da ih se ne plašimo, da nas je više, i da smo snažniji, a oni svojim prijetnjama samo pokazju koliko se boje od nas, iza kojih stoje građani ove države.

NAZAD