Zdenka_press_23_avg

Popović: Udbaš Marković stao u zaštitu svojih kriminalaca

Današnje zakašnjelo reagovanje Duška Markovića, cijelo sročeno u prijetećem imperativnom tonu, nečuvenom za mjesto premijera na kojem se, nažalost, nalazi, nešto je najsramnije što pamti Crna Gora u novijoj istoriji. Umjesto da makar jednom jedinom riječju pozove institucije da rasvijetle incidente od juče (iako su svim građanima veoma jasni) i da iste osudi, Marković je današnjim napadom na Demokrate i na Dan, uz primjese jeftinih zamjena teza i patetike, priznao da on stoji iza svih monstruoznih podmetanja i brutalnih napada.

Svakome ko poznaje mafijaški rječnik iz udžbenika, koji je Marković žestoko utrenirao dok je bio udbaš nad udbašima Crne Gore, jasno je da je današnjim istupom pozvao na nastavak obračuna sa Demokratama. Nekada prvo uvo Crne Gore, a danas prva batina, pohvalila je svojevrsne „crne trojke“, izvršioce njegovih nauma, dao im pozitivnu ocjenu i amin da nastave.

Poštovani građani, zamislite premijera koji ni jednom riječju nije osudio pozive na linč i ubistvo novinara najtiražnijeg lista i višestruke prijetnje upućene predsjedniku, rukovodstvu i mladim aktivistima najjače opozicione partije. Kako bi se tek odnio da sve pomenuto nije dokumentovano nepobitnim dokazima – audio i video snimcima? Duško Marković ne da nije osudio pomenuta nedjela, već se udbaški, kako jedino i zna, javno i jasno stavio u zaštitu njihovih počinilaca, od kojih su neki lica sa dokazanom kriminalnom prošlošću. A kad se predsjednik Vlade stavlja u zaštitu mafije, pouzdan je znak da smo dotakli dno. Ipak, ništa neobično i ništa što već nismo vidjeli od njegovog prethodnika i predsjednika Košarkaškog saveza – šefa nad šefovima organizovane kriminalne grupe.

Kako to, Markoviću, da naši veoma kulturni i ljubazni, često i visokoobrazovani, jednom riječju – sjajni mladi ljudi obiđoše tri puta svako domaćinstvo u Crnoj Gori i da ih sa osmijehom dočekaše i politički istomišljenici i politički neistomišljenici, a jedino tvoja porodica krenu da im prijeti ubistvom? Pitamo te: je li to crnogorski i čojski? Kako komentarišeš, Markoviću, to što u tvom Mojkovcu čovjek koji je već pokušavao ubistva dolazi na vrata Demokrata i prijeti bacanjem bombe, brutalno vrijeđajući i psujući predsjednika, poslanike, funkcionere i članove Demokrata? Kako komentarišeš što niko od nadležnih isto lice nije priveo pravdi nakon takvih prijetnji, već je isto lice sinoć preko telefona saopštilo članu OO Demokrata Mojkovac „da će mu predsjednik Bečić platiti“, a danas javno, na svom FB profilu, poručuje lideru Demokrata „da se čuva i da mu želi sve najgore u životu“? Kako komentarišeš monstruozno pismo iz Herceg Novog kojim se pozivalo na linč funkcionera i članova Demokrata i nepočinstva kriminalaca koje ste i tamo slali da se obračunavaju sa nama? Kako komentarišeš poziv na linč predsjendika Opštine Kotor od strane Savjeta mladih DPS-a Kotor? Kako komentarišeš javne prijetnje aktiviste DPS-a iz Podgorice da „treba da završimo u kreču kao Ivan Stambolić“?

Sve si ovo prećutao i, time, aminovao. Znači, daješ signal da se nastavi. Samo jedno znaj: direktno ti nosiš odgovornost za našu bezbjednost i ako nam se nešto desi.

Tvoj pokušaj da zaustavis terensku kampanju Demokrata, na koju nemaš odgovor, i pokušaj da zaustaviš tvoj siguran poraz, završiće se kao i do sada. Tvoje očajničke prijetnje nas neće zaustaviti. Danas nas je još više na terenu i nećemo stati, jer mi širimo slogu i pobjede. Znamo da su to za tebe nepoznati pojmovi, jer si život proveo okružen riječima ubistvo, pokušaj ubistva, namještanje afera, praćenje, likvidiranje. Bio si i ostao crna kutija i ništa više od toga.

Na kraju, neka se sad svi oni koji su eventualno u tebi tražili nekakvo zdravo tkivo zapitaju – da li ima bolesnijeg tkiva u DPS-u? Nadamo se da je sada svima jasno da je tražiti zdravo tkivo među funkcionerima DPS-a kao tražiti vodu u pustinji, što smo mi odavno rekli.

NAZAD