Press_11_10_lista_Petnjica

Demokrate samostalno u Petnjici, nosilac liste dr Albin Ćeman

Demokratska Crna Gora održala je danas pres konferenciju, na kojoj je predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, predstavio nosioca izborne liste Demokrata na lokalnim izborima u Petnjici, koji će se održati 26.11.2017. godine, dr Albina Ćemana.

Predsjednik Bečić je istakao da Demokrate nude najboljeg nosioca izborne liste koga je Petnjica ikada imala. Podsjetio je da je Demokratska Crna Gora još sredinom 2015. godine donijela odluku da samostalno nastupa na svim prvim lokalnim izborima i saglasno tome Demokrate će samostalno nastupiti i na narednim lokalnim izborima u opštini Petnjica.

„Naš prijatelj, doktor medicine Albin Ćeman, je čovjek koji nikada nije bio politički aktivan do pojave Demokrata i on je jedan od velikog broja onih kod kojih je upravo pojava Demokrata probudila nadu i vratila vjeru u politiku i u političare. Istakao je da su Demokrate u Petnjici sprovele prvi prsten intenzivne terenske kampanje i da je u toku drugi prsten i da imamo veoma pozitivne impute sa terena, veliku podršku i ono što je najvažnije, građani sa tog područija žive sa idejom Pobjeda, a ne podjela“ – istakao je predsjednik Bečić.

On je dodao da je činjenica da su Demokrate uspjele da naprave jaku i moćnu partijsku infrastrukturu u Petnjici i u Rožajama, bila signal za alarm, signal za uzbunu i nervozu u redovima DPS-a. „Zato, neka vas ne začudi ako narednih dana budete slušali da su Aleksa, Albin, Boris i Dženan jurišali, palili i žarili devedesetih godina, da smo protivnici Crne Gore, iako smo tada imali svega nekoliko godina i bili u ranom djetinjstvu. U redovima DPS-a je stanje političke dezorijentacije, velika je panika na dvoru, ništa više ne vjeruju jedni drugima i prestrojavanje je počelo, jer je ključna dilema ko će u narednom periodu biti optuženi, a ko svjedok saradnik“, izjavio je predsjednik Demokrata.

„Crnoj Gori i Petnjici je dosta i profesionalnih Crnogoraca i profesionalnih Srba i profesionalnih Bošnjaka i profesionalnih Muslimana i profesionalnih Hrvata i profesionalnih Albanaca. Svih njih koji su zajedno prethodnih decenija igrali namještene ideološke utakmice od kojih su koristi imali samo oni. To su jedine utakmice na svijetu u kojima dobijaju svi koji igraju, a gube svi koji gledaju. Gubili su tada i Petar i Albin i Dženan, gubili su i Jelena i Selma i Marija, gubili su svi oni koji nisu htjeli da budu dio degradiranog sistema vrijednosti. Zato što nezaposlenost, korupcija, kriminal, vodovod, putevi, plate, penzije ne znaju za vjeru i naciju. Zato što su prirodne različitosti naše bogatstvo, a ova pitanja naši životi“ – podvukao je predsjednik Demokratske Crne Gore.

Takođe, dodao je da se Petnjičani nisu borili za samostalnu opštinu da bi to pisalo na nekoj tabli. „A šta mi imamo nakon četiri godine. Imamo tablu na kojoj piše Opština Petnjica i imamo čuveni i ovih dana dobro poznati predizborni asfalt DPS-a. Pa zar to nije igranje sa inteligencijom postojanih građana iz čuvenog bihorskog kraja.?

Mi hoćemo Petnjicu u kojoj mladi ostaju, zasnivaju porodice u kojoj se djeca rađanju, a ne Petnjicu iz koje se odlazi. Mi hoćemo Petnjicu u kojoj se živi, a ne Petnjicu u koju se navraća deset dana godišnje. Mi hoćemo petnjicu u kojoj se stvaraju preduslovi za razvoj zemljoradnje, stočarstva, turizma, a ne Petnjicu u kojoj su u dvadeset prvom vijeku, u 2017. Godini, struja, voda i asfalt prava privilegija. Siguran sam da će ovoga puta ljudi sa tog područija to znati da kazne i da će dati povjerenje onim ljudima koji su iskreno ušli u politiku, koji su spremni da rade samo za platu i ništa mimo plate, njihovim ljudima, ljudima iz naroda, ljudima koji su spremni da služe tom narodu i da ne žive bolje od tog istog naroda. Zato smo i ponudili ono najbolje što smo imali, našeg doktora Albina Ćemana“- zaključio je predsjednik Bečić.

Nosilac liste Demokrata za izbore u petnjici istakao je da građani Petnjice, a posebno mladi, žele promjene. „Zato, ovom prilikom želim da poručim da Demokrate neće sarađivati sa DPS – om ni po kojem osnovu, da će naša kampanja biti konstruktivna, da se nećemo svađati sa opozicijom, ali da ćemo itekako čuvati ono što baštine Demokrate. Demokratska Crna Gora Petnjica je najmlađi politički subjekt u našoj opštini, ali i pravo osvježenje na političkoj sceni Petnjice. Ovu tvrdnju potrđuje svakodnevni porast broja članova i simpatizera“, istakao je Ćeman.

On je saopštio da će u narednih 45 dana Demokrate predstaviti svaku stavku iz Izbornog programa, u kojem se bavimo isključivo problemima građana Petnjice. U fokusu su privredni razvoj, infrastruktura, zaustavljanje iseljavanja stanovništva, poboljšanje elektro – prenosnog sistema. „Ubijeđen sam da građani Petnjice već prepoznaju našu riješenost i iskrene namjere da bihorski kraj učinimo boljom, bogatijom i pravednijom sredinom“, zaključio je dr Albin Ćeman.

image-0-02-05-492a4ef3205fb0d94aa96a828a57247faa8d76c5c9da3f14676ae8a8c83b3b29-V

NAZAD