logo_logo1

Demokrate kotorskom DPSu: Javnost od vas očekuje makar 12 odgovora

Gospodo iz kotorskog DPS-a, u vašim posljednjim obraćanjima javnosti veoma je vidljiv gubitak osjećaja za političku stvarnost. Da li su istraživanja javnog mnjenja toliko loše uticala na vas ili vam je unutrašnja borba frakcija poremetila kompas i uspostavila političku dezorijentisanost, nije nam poznato. Radi javnosti, a nikako radi vas, važno je još jednom istaći da je gospodin Jokić toliko puta opovrgao vaše klevete da je insistiranje na nečemu što je predmet vašeg političkog poraza, pri čemu ste postali i neozbiljni, zaista postalo bespredmetno. Sa druge strane, nemušti pokušaji trovanja javnosti po sistemu da „sto puta izgovorena neistina postaje istina“ ne mogu se primiti. Vaše neistine, prevare, obmane i podmetanja toliko su česte da ste postali i simbol takvih radnji.

Ali veoma je primjetan vaš pokušaj izvrtanja teza, po matrici DPS koordinatora za Kotor iz Beograda, Svetozara Marovića. Mi vas nismo pitali da li su vaši lokalni i državni funkcioneri koje smo naveli crnogorski državljani. Znamo da jesu. Pitali smo vas – da li pored državljanstva Crne Gore imaju državljanstva Srbije, odnosno Bosne i Hercegovine? I dalje čekamo odgovor. Tačnije, ako je suditi po broju vaših funkcionera sa drugim državljanstvima, pored crnogorskog, koje smo do sada objelodanili u javnosti, dužni ste makar 12 odgovora. Ćutite jer ne smijete da javnosti saopštite ko su vaši funkcioneri, koliko prebivališta i biračkih prava imaju. A tek koliko računa, stanova i automobila posjeduju. To je razlika između vas i nas. Na svaku vašu optužbu dobili ste argumentovan i jasan odgovor koji dokazuje da niste u pravu. Sa druge strane, vi niste bili u stanju da udostojite javnost Crne Gore odgovorom da li navedeni funkcioneri imaju državljanstva drugih država, osim Crne Gore.

Nemate vi, gospodo iz kotorskog DPSa, demokratskog kapaciteta da se argumentovano suočite pred licem javnosti. Stil koji vi upotrebljavate svojstven je diktatorskim sistemima iz kojeg proizlazite. Morate shvatiti da Crna Gora dalje neće ići vašim stopama, kao što su vam i građani Kotora jasno stavili do znanja. Decenijski izostanak odgovornosti za nezakonite radnje očigledno je stvorio u vama osjećaj da možete da radite šta vam je volja. No, budite sigurni, niko neće biti jači od pravne države Crne Gore, koja vam je toliko mrska i protiv koje se borite svim sredstvima. Dolazi vrijeme u kojem ćete morati da se suočite sa zakonom i vladavinom prava.

NAZAD