Demokrate Budva: Sve što odudara od onoga zbog čega su nam građani ukazali povjerenje nailazi na našu osudu

Poštovane kolege iz opozicionog DPS-a,

Prije svega ne možemo, a da se ne pridružimo javnosti u pogledu osude čina i zloupotrebe službenog vozila od strane v.d. direktora „Vodovoda i kanalizacija“, gospodina Vladimira Vujovića. Sa osudom takvog ponašanja javnih funkcionera složiće se svaki građanin, bez obzira kojoj političkoj opciji pripada. Međutim, imamo veliki problem kada ta osuda dolazi od vašeg političkog subjekta, subjekta koji može držati malu školu zloupotrebe opštinskih i državnih resursa u stranačke i lične svrhe. Voljeli bismo da ste ovako odreagovali ka centrali vaše stranke, ili jednoj od frakcija vaše stranke, baš ovih dana kada smo svi bili svjedoci zloupotrebe službenih vozila na dan izbora u Beranama i Ulcinju. Ili prije toga na Cetinju i Mojkovcu. O Budvi i oktobru 2016. godine da i ne govorimo. Inicirajte smjene odgovornih ili makar javno osudite takvo ponašanje, pa onda kritikujte druge. Međutim, znamo da za to nijeste kadri i da nijeste tako nešto smjeli uraditi, te da ste i ovo saopštenje brzopleto napisali i poslali, pa se sada kajete.

Drugo, brzopletost se ogleda i u tome što ste u svom saopštenju pitali predsjednika Opštine, gospodina Dragana Krapovića, šta je uradio povodom konkretnog slučaja. Niste provjerili da preduzećima kojima je osnivač Opština upravljaju bordovi direktora i da jedino oni imenuju i razrješavaju direktore, kao i da jedino oni formiraju disciplinsku komisiju, u slučaju pokretanja disciplinske odgovornosti. Vi čas zamjerate predsjedniku Krapoviću kako je „skoncentrisao svu vlast u svojim rukama“, a čas očekujete od njega da djeluje van svojih ovlašćenja. Čas optužujete vlast da sprovodi politički progon i revanšizam, kao i da postavlja politički podobne kadrove, pa vam onda smeta što je na čelu „Vodovoda“ trenutno osoba koja je za vrijeme vašeg zemana bila finansijski direktor istog preduzeća. Da li je taj bipolarni poremećaj koji se manifestuje u vašim istupima posljedica toga što se pola godine ne možete dogovoriti koja od struja će vam voditi opštinski odbor, što ne znate jeste li se dovoljno pročistili da zadovoljite šefa, ili zbog nečeg trećeg? Nebitno je, to ipak ostavljamo vama da rješavate. A ostavljamo i nadležnim organima DOO Vodovod i kanalizacija Budva da rade svoj posao.

Konačno, javni funkcioneri moraju postupati u skladu sa određenim kodeksom ili, što se tiče Demokrata, našu podršku imati neće. Ovdje smo došli da bismo radili i borili se za promjene u korist javnog interesa, a sve što odudara od onog zbog čega su nam građani dali povjerenje naići će na našu javnu i nedvosmislenu osudu. Tako je i u konkretnom slučaju.

NAZAD