Kolašinci koji se suprostavljaju namjeri Đukanovića da uništavanjem resursa pune džepove imaju našu podršku

Malo gdje su prirodni resursi devastirani i uništeni kao što je to godinama unazad slučaj sa kolašinskom opštinom. Decenijama unazad se državna DPS vlast sa svojim satelitima vrlo neodgovorno i nedomaćinski odnosila i odnosi prema našem gradu. Šumski resursi su gotovo uništeni sve pod plaštom sumnjivih koncesionara, pa se postavlja pitanje: za koga i za čiji račun je sve to rađeno? Je li za interese Kolašina i Kolašinaca ili za interese onih koncesionara koji su u sprezi sa vrhom Demokratske Partije Socijalista?

Do sada nemamo precizne podatke koliki je tačno iznos od koncesionih naknada koji se izdvaja za Opštinu Kolašin, koliko za ona mjesta iz kojih su se ti resursi arčili, a koliki dio „kolača“ pripada koncesionarima. Imajući u vidu iskustva iz beranske opštine, analogno se da zaključiti da i ovdje najveći dio, gotovo sav kajmak skine koncesionar, dok mrvice idu opštini i državi. Takođe, nerijetko se dešavalo da i ta tolika sredstva od koncesionih naknada za šume i vode navodnom greškom završe na računima drugih opština, i to onih koje su u mnogo boljoj ekonomskoj situaciji nego Kolašin. Podsjetićemo da prostor Komova koji se nalazi na teritoriji opštine Kolašin, tek nakon potpune devastacije šumskog bogastva i uništenja resursa koje su generacije prije nas mukotrpno čuvale i održavale, Vlada planira da proglasi regionalnim parkom.

Kada su završili sa uništavanjem šuma, sada prelaze na vodene resurse, pa se dio tog posla, u Vojkovićima i Bistrici, planira povjeriti firmi „BB Hidro“ u vlasništvu Blaža Đukanovića, sina aktuelnog predsjednika DPS i donedavnog premijera Mila Đukanovića. A kako Đukanovići posluju odgovorno i kako rade u interesu građana, osjetili smo svi na svojoj koži evo punih 28 godina.

Nas raduje da se mještani kolašinskih sela odlučno suprostavljaju namjeri porodice Đukanović da besprizorno pune džepove uništavajući vodene resurse koji su tim ljudima od egzistencijalnog značaja . U naporima da sačuvaju životnu sredinu svog kraja od devastacije i sprečavanju privilegovanih moćnika koji su bacili oko i na ovo područje, sa namjerom da sa sve većom nezajažljivošću dodatno pune svoje džepove na štetu lokalnog stanovništva, gaženjem osnovnog principa održivog razvoja, građani će imati punu podršku Demokrata.

NAZAD