Popović: DPS i DF su istinski ambasadori NDH u savremenom političkom trenutku

Ako je dosad bilo ko imao bilo kakve dileme o tome odakle potiče inicijativa za skupštinsku raspravu o pomena nedostojnom činu prisustva predstavnika Vojske Crne Gore na tribalnoj proslavi zločina u Kninu, valjda je, nakon učestalih primitivnih saopštenja Demokratskog fronta svima jasno da je inicijativa osmišljena u kabinetu Đukanovića i lidera Fronta. Stoga nas nije ni začudilo što je Goranović svoje saopštenje započeo stajući istovremeno u odbranu DPS-a & DF-a. Međutim, u DF-u su već i zaboravili koji je bio navodni povod njihovoj inicijativi. Očekivano, jer im je od početka bilo bitnije da ospu paljbu po Demokratama, nego da osude čin Mašulovića.

Da obnovimo gradivo, što od samog početka prećutkujete kad smo vas uhvatili u laži: o inicijativi se u Parlamentu svakako nije moglo raspravljati izuzev ako bi za dnevni red glasali svi iz opozicije i dio DPS-a. Samo je pitanje: na koga ste iz DPS-a tipovali da digne ruku za vašu lažnu inicijativu – na Obrada Miša Stanišića, na Miodraga Vukovića ili na Petra Ivanovića? I upravo tako, sa žalošću moramo da konstatujemo da se politika Demokratskog fronta svela na Obrada Miša Stanišića, čemu se ne treba čuditi, s obzirom na to da je riječ o istom psihološkom i ljudskom profilu pećinskih nacionalista na političkom izdisaju.

Iz svega navedenog da se zaključiti da je propao još jedan bijedan pokušaj korumpiranih političara iz vlasti i vrha DF-a da Demokrate i URA-u natjeraju na povratak u Skupštinu ne bi li osujetili realizaciju Plana izbornih reformi.

S obzirom na svoju nacionalnu isključivost, DPS & DF su istinski ambasadori NDH u savremenom političkom trenutku. Pritom su i lažni dušebrižnici, kao i lažni njegovatelji tekovina za koje navodno izginuše svi do jednoga. Pitamo ih još jednom: šta bi sa bilbordima iz Budve? Da li smatrate da su već poslužili svrsi dizanja tenzija koju ste im opredijelili, zajedno sa Milom Đukanovićem?

Mi Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja ne poznajemo, ali je za pretpostaviti da vi imate komunikaciju sa njima, preko Vučića, kod kojeg ste išli i koji vas je tretirao kao djecu i to nižeg uzrasta, budući da je izračunao da gomilu vas pećinskih nacionalista, izuzimajući predstavnike Prave Crne Gore, može da smjesti u jednu sobicu. I nije se prevario. Ispostavilo se da zaista i može, samo što morate malo da se stisnete, što vama pred Vučićem, očito, nije bio problem, s obzirom na to da se niste usudili da njega pitate za zdravlje Tačija i Haradinaja, sa kojima pregovara u Briselu. To je, međutim, pozitivan pomak, u odnosu na DPS & DF, jer on, za razliku od vas, umjesto da izaziva sukobe i nerede, sporne stvari rješava za stolom.

I da još jednom ponovim: stidio bih se i sramio kad bi me, kao Srbina, predstavljali korumpirani lideri DF-a.

NAZAD