Popović: Kao Srbin se stidim korumpiranih lidera Fronta

Svima u Crnoj Gori je jasna naša riječ osude i prezira u odnosu na sraman čin kakav je odlazak Ivana Mašulovića na proslavu „Oluje“, ali je sve jasnije i da je Ivan Mašulović dron koji su ispustili Milo Đukanović i korumpirani lideri Demokratskog fronta. To se čini radi poplave tenzija, razdora i napetosti, kako bi profesionalni Crnogorci i profesionalni Srbi branili ugroženu državu i ugroženu naciju, a zapravo lovili u mutnom i sticali jeftine političke poene, reagovao je na saopštenje funkcionera DF-a Marka Kovačevića član Mladih Demokrata Spaso Popović.

„Lideri DF-a su pokazali da imaju dva cilja. Prvi je da nas vrate u parlament, koji oni nazvaše ‘Sinđin parlament’ i u koji se vratiše kršeći opozicioni dogovor i bez ijednog ispunjenog uslova. To žele, jer im smeta to što, za razliku od njih, mi držimo riječ i nećemo se vratiti u Skupštinu bez ispunjenih uslova, jer mi nijesmo ono što ste vi, Milovi igrači“, poručio je Popović i dodao:

„I drugi cilj korumpiranim liderima Demokratskog fronta, prodavcima izbora i referenduma, jeste da Skupština sa 42 poslanika DPS-a i njenih partnera stane iza Mašulovića. Oni su htjeli da se i u Skupštini potvrdi Milova volja – da Parlament stane uz njegovog Mašulovića i njegov sramni čin. Svima je jasno nakon degutantnog saopštenja Ministarstva odbrane kako bi glasali poslanici DPS-a. Ne bi im bila prva sramota i vaše priče da se time oni izvode na čistinu su za malu djecu – zna se da su milion puta glasali za slične bruke i sramote, pa bi i ovaj put“.

Da li ste čuvali DPS pred istorijom od bruke?
„Podsjećanja radi, kada smo u proljeće 2016. godine htjeli podnijeti inicijativu Skupštini opštine Nikšić da se 12. maj definiše kao Dan zaštitnika grada, Demokratski front je odbio tu inicijativu sa izgovorom da ne žele ofiranje grada zbog, prema njihovom mišljenju, očekivanog odbijanja DPS-a, a oko čega se iz DPS-a inače nijesu tada ni oglašavali. Da li ste upravo vi tada branili DPS od sramote? Da li ste vi tada spriječili da se kao na lakmus papiru pokažu DPS-ovci? Da li ste ih vi tada time čuvali pred istorijom od bruke?“, navodi Popović i ističe:

„Od trenutka inauguracije Mila Đukanovića imamo na političkoj sceni poplavu klasičnog pećinskog nacionalizma koji on indukuje sa svojim pomagačima iz raznih sfera.

U samom inauguralnom govoru skandalozno je najavio obračun sa crkvom, a zatim slijede jedan za drugim udari ideološko-identitetskih razdora.

Prvo, ekstremne izjave njemu bliskih kvazi-nevladinih udruženja o oduzimanju crkvene imovine.

Drugo, dešavanja u Svaču i sprečavanje vjerskog obreda, a prilikom čega je Mitropolit crnogorsko-primorski pozivao na mir i mudrost, a danima nakon toga su DPS i lideri DF-a pozivali na razračunavanje.

Treće, zakulisne radnje u vezi sa kojima je i Duško Marković izjavljivao ‘neko je želio da policija uđe sa pendrecima u crkvu’ i ‘neki akteri su htjeli da se izjava Irineja pretvori u opšti sukob’, dakle tu proizlazi: javnosti zbori, a šefu prigovara.

Četvrto, poziv Aleksandra Vučića, inače čvrsto spregnutog partnera Mila Đukanovića, čiji su podržavaoci jurišali na vladiku Amfilohija i Teodosija.

Sad je jasno što te partije nijesu smjele zimus osuditi ogavnu kampanju Aleksandra Vučića protiv Mitropolita Amfilohija. Taj poziv i odlazak su motivisani parama za nekakvu srpsku kuću, ali i da se potvrdi Milova teza da su Srbi uvezena manjina iz Srbije i da o njima treba da brine Srbija, a ne Crna Gora. Za nas je Crna Gora kuća i Crnogoraca i Srba i Albanaca i Muslimana i Bošnjaka i Hrvata i Roma i svih drugih naroda koji u njoj treba da uživaju ravnopravnost i dostojanstvo. Zašto Mandić ne ode do Beograda? Rekoše da ima problem sa ličnim dokumentima, a svi vidješe da je bio na jednoj svečanoj manifestaciji u Gacku u Republici Srpskoj, a za tamo trebaju isti dokumenti kao za Srbiju.

Peti događaj, najava proslave Podgoričke skupštine. Sa jedne strane imamo najavu proslave obilježavanja stogodišnjice Podgoričke skupštine, a koja je godinama unazad održavana bez ikakvih komentara, problema i zabrana. I baš sada uslijedilo je saopštenje Demokratske partije socijalista o zabrani održavanja pomenutog događaja. Nedvosmisleno je jasno da DPS nastavlja sa politikom izazivanja i stvaranja vještačkih podjela i dizanja tenzija u Crnoj Gori, sa svojim pomagačima iz vrha DF-a“.

Da se sve radi uz dosluh i radi jeftinih poena, navodi funkcioner Demokrata, govore i bilbordi iz Budve.

„Pitamo gdje nestadoše bilbordi iz Budve? Ako mislite da je dovoljan odgovor na pitanje da li je to pod pritiskom Crnogorske radi fotelja u Budvi to što ste rekli ‘istekao zakup’, onda se postavlja pitanje: je li vam žao bilo dati pare za produženje zakupa bilborda, posebno ako se ima u vidu višemilionsko bogatstvo onoga vašeg funkcionera koji je stajao iza toga bilborda? Tako vam je sve: pare i fotelje iznad svega!“, poručio je Popović.

S ponosom ću reći da sam Srbin
„Žalosno je da se o Srbima brine lider DF-a Nebojša Medojević. To odbacujemo kao smiješnu farsu u narodu poznatog patološkog lažova. Prvo, prekršio je svoj potpis na Sporazum crnogorske parlamentarne opozicije i glasao za Ustav ignorisući teze o potrebi ravnopravnosti srpskog jezika. Drugo, nakon protesta o priznanju Kosova 2008. godine javno i u medijima je nazvao Mitropolita Amfilohija udbašem. Sve vam je tako: laži i farse“, naglašava Popović i ističe:

„Sa ponosom ću reći da sam se na popisu pisao kao Srbin i tako ću ubuduće činiti. Sa ponosom ću reći da vjerujem u istinski građanski koncept Crne Gore kao pravedan koncept i vjerujem u superiornost ideje o ravnopravnosti građana i naroda.

Ja sam Srbin, ali bih se stidio da me predstavljaju korumpirani lideri Demokratskog fronta. Kao Srbin u pripadniku drugog naroda vidim brata i druga, a ne neprijatelja i vuka. Svijetlu budućnost i svog i drugih naroda u Crnoj Gori i njenih građana vidim u konceptu ravnopravnosti.

Poštovani građani, čujte me dobro: ukoliko nastavite da pratite lidere DF-a koji u dilu sa režimom nameću identitetske teme i razdore, znajte da Milo Đukanović nikad neće biti smijenjen“.

NAZAD