Martinović: Neodgovorna vlast politički kalkuliše sa rokom završetka izgradnje prve dionice autoputa

Javno priznanje vlasti da će prva dionica auto puta Smokovac – Mateševo biti završena, tek, sredinom septembra naredne godine, navodi na sumnju da se ponovo radi o nekoj zakulisnoj radnji vrha ove vlasti. Naime, iako je pompezno najavljivano sa najviših adresa, od Đukanovića preko Brajovića i Nurkovića, da ćemo se prvom dionicom autoputa voziti do kraja maja ove godine, od toga, sada je već jasno, nema ništa. U međuvremenu, saznajemo da iako je morala biti još uvijek nije dogovorena izgradnja petlje Smokovac i sa njom prateća hidro i elektro instalacija za autoput.  Tako se nameće pitanje da li će i kada ovi radovi biti ugovoreni. Dosta stidljivo, ali može se čuti i to da je država zakazala prilikom izdavanja dozvola i pripreme cjelokupne dokumentacije, pa je i to jedan od razloga zašto je rok probijen za 1/3 u odnosu na ugovoreni.

O tome da će Crna Gora ,,pokazati” Kinezima pred arbitražom i da će Kinezi platiti penale za svaki dan kašnjenja ne može se čuti više ni riječi, što je dodatna potvrda da su Đukanović i Brajović krajnje traljavo ugovorili cijeli projekat. Međutim, o tome da institucije ne rade svoj posao suvišno je i govoriti, jer  i sadašnji ministar Nurković izbjegava pokrenuti pitanje odgovornosti prethodnog ministra saobraćaja, Ivana Brajovića, za sve štetne radnje koje su nastale prilikom ugovaranja prve dionice a odnose se na desetine miliona eura novih izdataka na teret poreskih obveznika.

Sve ovo navodi na opravdanu sumnju da zarobljene državne institucje u dogovoru sa vrhom vlasti, pored koruptivnih radnji i velom tajni koje su obilježile cijeli projekat, namjerno ćute,  jer cijela priča ima i političku pozadinu.

Naime, potpuno je realno izraziti ozbiljnu sumnju da ova neodgovorna vlast politički kalkuliše i sa rokom završetka izgradnje prve dionice autoputa Smokovac – Mateševo. Najnoviji rok za završetak ove dionice autoputa, koji vlast projektuje za septembar naredne godine, gle čuda, poklapa se sa periodom u kojem ističe četvorogodišnji mandat aktuelnom sazivu Skupštine Crne Gore, što znači da je to krajnji rok u kojem se moraju održati parlamentarni izbori.

Svjedoci smo da aktuelni režim, svih proteklih godina i decenija, tokom predizbornih kampanja realizije ubjedljivo najviše postavljanja kamena temeljca, otavranja i svečanog presijecanja vrpci. Na taj način, režim je pokušavao i, nažalost, u dobroj mjeri do sada uspijevao da, agresivnom medijskom propagandom takvih svečanosti, obmane građane, ostavljajući u drugi plan sve štetne posljedice nastale njihovim neodgovornim vršenjem vlasti.

Svjesni da ih na narednim izborima realno čeka konačni odlazak u opoziciju, režimska vrhuška ne preza ni od toga da završetak najznačajnijeg infrastrukturnog projekta u Crnoj Gori prilagodi svojoj političkoj potrebi, kako bi neposredno prije održavanja paralamentarnih izbora (kako su oni to po dobro ustaljenoj praksi navikli svojatanjem svih zasluga za realizaciju ove investicije) pokušali da se dočepaju jos jednog mandata za vlast.

Naravno, saglasno svojoj prevarnoj politici, ponovo će u prvi plan pokušati da stave samo čin presijecanja vrpce za završetak prve dionice autoputa, a istovremeno će od javnosti pokušati da sakriju činjenicu da je rok za završetak ove dionice autoputa produžn za 1/3 u odnosu na ugovoreni rok.

Takođe će nastojati, u to smo uvjereni, da konačne troškove za završetak ove dionice autoputa, ostave za dogovor nakon izbora. Ubijeđeni smo da će ti naknadni, nepredviđeni i drugi radovi biti enormno skupi za građane, jer će se i na taj način platiti visoka cijena činjenici da je aktuelna vlast u realizaciju ovog najznačanijeg infrastrukturnog projekta ušla na osnovu idejnog rješenja.

NAZAD