Mrvaljević: Umjesto članstva u EU, DPS državu vodi ka totalnoj diktaturi

Juče smo još jednom svjedočili da je Crna Gora potpuno zarobljena zemlja. Na zvaničnoj ,,Face book” stranici Prijestonice osvanula je objava o aktivnostima DPS-a! Sve lokalne samouprave u kojima je na vlasti DPS, sva preduzeća, svi sportski klubovi, kreirani su kao partijske ćelije, svaka moguća aktivnost je pod striktnom kontrolom partije!

Još jedan, ko zna koji po redu, dokaz da živimo u zarobljenoj, čisto partijskoj državi. Može li se desiti u zemljama EU, zajednici kojoj težimo, da zvanična stranica jedne prijestonice, lokalne uprave, koja bi trebalo da promoviše aktivnosti uprave tog grada, ustvari promoviše i reklamira jednu partiju? Jesu li ovo evropske vrijednosti? Gdje nas vode ovakvi postupci režimskih vojnika DPS-a, ka članstvu u EU ili ka totalnoj diktaturi?

Crnoj Gori je, pod hitno, potrebna korjenita, sveobuhvatna, reforma izbornog i drugog zakonodavstva, kako bismo konačno dobili fer i slobodne izbore i vlast koja će zaista odražavati volju naroda, kako bi ova zemlja, poslije 30 godina, konačno okusila slobodu i demokratiju.

Nakon svih ovih godina lopovluka, manipulacija i prevara, kreiranja izbornih normi po ukusu oligarhije na vlasti i njihovih partnera, desetina izmjena i dopuna izbornog zakonodavstva, nasušna potreba naroda u Crnoj Gori je donošenje potpuno novog izbornog zakonika, koji bi u potpunosti objedinio i regulisao sva izborna prava i obezbijedio slobodno izjašnjavanje građana na izborima. To je početak, to je osnova, fundament stvaranja demokratije. U suprotnom, ovo društvo će ostati trajno zarobljeno, poligon za iživljavanje režima nad neistomišljenicima, a Crna Gora posljednja diktatura na tlu moderne Evrope.

NAZAD