Lewis: SAD veoma cijene učešće Demokrata u procesu izbornih reformi

Predsjednik Demokrata poželio je srdačnu dobrodošlicu gospodinu Joshua A. Lewis predstavniku kancelarije za poslove južno – centralne Evrope Sjedinjenih Američkih Država, u politički subjekt kojeg predvode na svim nivoima organizovanja mladi ljudi. Sastaku su prisustvovali šef političko ekonomskog odjeljenja Američke ambasade u Podgorici Luis Giter, savjetnik za politička pitanja u Ambasadi SAD, Zlatko Ivanović i Boris Bogdanović generalni sekretar Demokrata.  

„Od osnivanja našeg subjekta insistirali smo na spoju mladosti i iskustva i to smo u prethodne četiri  godine ostvarili – istakao je Bečić i dodao da Demokrate imaju pravnike, ekonomiste, inženjere, stručnjake i eksperte iz svih oblasti sa kojima sarađujemo i testiramo svaki naš korak. „U Budvi, Kotoru, Herceg Novom i drugim opštinama u kojima vršimo vlast pokazali smo kako se upravlja odgovorno, savjesno i domaćinski. Kada smo rekli stop namještenim tenderima, korupciji, nesavjesnom i neodgovornom upravljanju, tada je krenuo preporod u svim opštinama u kojima vršimo vlast.  Tako smo Budvu od finansijskog kolapsa doveli do potpunog preporoda. Vratili smo 25 miliona eura duga bez centa zaduženja“ – naglasio je Bečić i dodao da u svim tim opštinama niti jedan naš funkcioner nije optužen, osumnjičen ili osuđen za bilo koje krivično djelo.

Predsjednik Bečić je posebno istakao da Demokrate ne zavise od bilo kog centra moći, kao i to da je finansijsko poslovanje Partije dovedeno do perfekcije, o čemu svjedoče izvještaji nadležnih državnih institucija.

„Od svog osnivanja njegujemo pomirenje i izdizanje iznad vještački produkovanih podjela koje punih 30 godina njeguju brojni politički subjekti u Crnoj Gori, a takvim podjelama ili opstaju na političkoj pozornici ili vrše vlast. Naš prioritet su evropske integracije i veoma smo zabrinuti zbog činjenice da sa ovom vlašću nikada nećemo zatvoriti poglavlja 23, 24 i 27, jer oni ne mogu da iskorjene devijacije koje razaraju ekonomsko, moralno i pravno biće Crne Gore“ – dodao je lider Demokrata.

Bečić je upoznao visokog gosta da Demokrate vrijedno rade u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zaonodavstva koji je formiran na osnovu Briselskog plana kojeg su sačinile i u Briselu predstavile Demokrate. „Dok jedni opstruiraju, a drugi napadaju, mi radimo i proizvodimo rješenja. Tako smo za svega mjesec dana normirali, procesuirali i javnosti predstavili preko 100 rešenja. Mi smo svoj posao priveli kraju. Sada su na potezu oni koji zloupotebljavaju državne resurse u partijske svrhe. Takođe, zabrinjava izjava Markovića koji je saopštio da su rješenja Demokrata neprihvatljiva jer onemugućavaju pobjedu DPS-a na izborima. Tako da se očigledno sprema nova opstrukcija sa njihovim vječitim partnerima, a sa ciljem sabotaže naših rješenja“ – zaključio je Bečić.

Joshua A. Lewis je saopštio da SAD veoma cijene učešće Demokrata u procesu sveobuhvatnih reformi izbornog i drugog zakonodavstva.

Gospodin Lewis se zahvalio na prijemu i istakao da se raduje nastavku uspješne saradanje sa Demokratskom Crnom Gorom.

„SAD su veoma zainteresovane za Zapadni Balkan posebno u svijetlu evropskih i evroatlanskih integracija te da će nastaviti da održavaju veoma prisne odnose na Crnom Gorom, istakao je Lewis i dodao da su SAD ponosne na činjenicu da je Crna Gora članica NATO-a od 2017. godine.

 „Podržavaćemo i promovisaćemo težnje Crne Gore da postane punopravna članica Evropske unije.“ – zaključio je Lewis.

NAZAD