Šehović da prestane sa progonom Demokrata

Progon koji sprovodi ministar prosvete, Damir Šehović, prema funkcionerima Demokratske Crne Gore i njihovim porodicama se nastavlja i to u još ekstremnijem obliku.

Nakon slučajeva Ivane Ivezić, Anđe Krunić, i mnogih drugih nad kojima ministar Šehović i njegov SD sprovode torturu, na tapetu se našla i porodica predsjednika Opštinskog odbora Demokrata u Bijelom Polju, Marka Ljujića.

Naime, Ljujić je juče saznao da je, njegova supruga, koja radi kao profesorica Engleskog jezika u vrtiću “Dušo Basekic” u Bijelom Polju, dobila otkaz i to direktno po nalogu Damira Šehovića.

Ministar Damir Šehovic je kontaktirao novu direktoricu vrtića, Gocu Knežević, i jednostavno naredio da se Ljujićevoj supruzi uruči otkaz, te da se nakon toga raspiše konkurs, a umjesto nje zaposli snaha Džemala Ljuškovića, bivšeg predsjednika Skupštine Opštine Bijelo Polje i visokog funkcionera DPS-a.

Marko Ljujić je primjer kako mlad čovjek, diplomirani ekonomista na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koji nije “partijski podoban” ne može naći posao u struci, pa su on, njegova supruga i njegova jednogodišnja ćerkica, živjeli samo od supruzine plate, bez koje su, zahvaljujući ministru Šehoviću, juče ostali.

Podsjećamo da je, uoči lokalnih izbora 2017. godine, kandidatkinji za odbornicu Demokrata SO Petnjica, Ivani Ivezić, lično ministar Damir Šehović naručio otkaz iz vrtića “Đina Vrbica”, i to samo zbog toga što je bila šesta na listi Demokrata.

Takođe, poznato je da je članici Glavnog odbora Demokrata, Anđi Krunić, nakon obavljenog stručnog osposobljavanja u jednoj podgoričkoj školi, direktorica te škole, uz ocjenu da je Krunićeva svojim radom i kompetentnošću zaslužila da dobije posao, te da je ona voljna da joj isti ponudi, otvoreno poručila da to ne može učiniti ukoliko “ne ode kod ministra Šehovića, malo se ponizi i uzme člansku kartu SD-a”. Krunićeva je tada saopštila da se čovjek ne može malo ili mnogo poniziti, već da se može poniziti ili ne poniziti. I naravno, nije dobila taj posao.

Crna Gora je jedina država u kojoj direktore obrazovnih ustanova imenuje direktno ministar prosvete, umjesto da to rade Upravni odbori tih ustanova. To je skandalozno upravo iz razloga što se na taj način obrazovne ustanove pretvaraju u partijske jedinice na čijim čelima se nalaze partijski kadrovi koji ne primaju i optuštaju radnike na osnovu znanja, stručnosti i kompetentnosti, već na bazi volje Socijaldemokrata i njihovog ministra Damira Šehovića.

NAZAD