Bečić: DPS pokušava uvesti jednoprtizam

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje nasilinički način usvajanja neustavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kukavičko postupanje crnogorskih vlasti u svim fazama jučerašenjeg dana, neustavno i nezakonito hapšenje i pritvaranje građana i poslanika, kao i izazivanje međuvjerske i međunacionalne mržnje i netrpeljivosti. Posebno se u moru kukavičkih postupanja crnogorske vlasti, gnušamo od saznanja da je primijenjena sila i prema sveštenstvu i monaštvu, a posebno prema jednom od najistaknutijih crkvenih velikodostojnika, episkopu Metodiju. Udariti na razne načine, na vjerske velikodostojnike, ljude koji služe Bogu i narodu, ljude koji nemaju materijalno bogatstvo, ljude koji sve što stvore, stvore za narod i ostavljaju narodu, mogu samo oni kojima ništa nije sveto. Međutim, sud naroda, sud istorije i sud pokoljenja neće ni njih zaobići.

Demokratska Crna Gora, njeni funkcioneri i članovi, su u svim prethodnim danima, kao i uvijek bili sa narodom Crne Gore svih vjera i nacija. Pokazalo se da je naša odluka da napustimo Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva bila ispravna. Pokazalo se i da je naše i stanovište vjerskih velikodostojnika, da treba bojkotovati rad Parlamenta, čuvati građanski mir i međuvjerski sklad i ne davati legitimitet ovakvim bezumnim naumima bilo ispravno, jer ova vlast želi samo da simulira demokratiju, a da u osnovi sprovodi autokratiju i diktaturu.

Poslije svega viđenog i juče, ali i vezano za proces izbornih reformi, bojkot Parlamenta i njegovo delegitimisanje, kao i bojkot izbora od strane cjelokupne opozicije, do izmjena Zakona o slobodi vjerosipovijesti, stvaranja uslova za poštene izbore i stavljanja tačke na međuvjerske i međunacionalne podjele, uz demokratski vaninsitucionalni pritisak, jesu odgovor kakav mi u kontituitetu predlažemo posljednjih godinu dana. Oni neka pokušaju uvesti jednopartizam, a mi ćemo u odnosu na to pripremiti jak  i energičan demokratski odgovor kakav i zaslužuju.

NAZAD