Kalezić napustio Crnogorsku, pridružuje se Demokratama

Poštovani članovi Crnogorske,

Ovim pismom Vas obavještavam da podnosim ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora Crnogorske u Podgorici, kao i ostavku na mjesto člana Predsjedništva Crnogorske.

U dužem periodu koji je iza nas, a kome svjedočim iskreno i iz samog jezgra zbivanja, donošene su veoma krupne i plodne odluke, projektovane idejom ustavnog patriotizma.

Odgovorne i važne odluke da se najprije kroz podršku građanima osnaži probuđena građanska svijest, te stalna potreba da se stavovima i činjenjem principijelno stavimo na stranu svakog građanina čija su prava ugrožena ili uskraćena, počele su među nama rađati jasan koncepcijski jaz i znakovite razlike u promišljanju smjera u kome treba da ide Crna Gora.

U ovim danima, političke razlike u viđenju našeg budućeg političkog rada i djelovanja, a vezane za  budućnost našeg društva, postale su nepremostive.

A promjene u Crnoj Gori neminovno dolaze.

U crnogorskom političkom prostoru stasala je nova plejada marljivih, vrijednih i politički pismenih ljudi. Pred generacijom mladih političkih djelatnika, dakako iskrenijom i neopijenom vlašću i klijentelizmom, je istorijska šansa da se izborimo za promjene za dobro svih. Neophodno je vratiti nadu da se politikom mogu baviti odvažni i odgovorni ljudi.

Moj put je očigledan:

gradjanska Crna Gora, topla i po mjeri svih;

slobodni i pošteni izbori;

vladavina prava, prava svima i jednakost za sve;

Evropa bez alternative i odmah;

mir, umjerenost i poštovanje različitosti;

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića.

Dobri ljudi su u srcu svega dobrog. Naše je da jedni druge prepoznamo i da damo šansu. U Crnogorskoj i van nje sam upoznao dobre, mudre i hrabre ljude, koji su odani našoj Crnoj Gori. Dugujem im zahvalnost na iskrenoj saradnji i dobrim namjerama.

Stoga je ovo moje pismo svojevrsna molba upućena crnogorskom građaninu, svim dobronamjernim ljudima, koji vide neizbježan sunovrat trodecenijskog modela ponašanja i življenja, a kojih je ne mali broj i u vladajućim strankama, te svim onim dobromislećim i vrijednim ljudima u opoziciji:

pomognimo, podržimo, pružimo ruku onima koji su vrijedni i znaju kako, onima koji su najhrabriji i najotresitiji omogućimo da ponesu najveću odgovornost;

kapitalizujmo bogatstvo gotovo izvjesne sinergije brojnih aktuelnih političkih i drugih zbivanja;

pretočimo u prednost efekte saglasja i kompatibilnosti procesa obnavljanja unutrašnje energije i snaženja građanske svijesti, sa očekivanjima naših međunarodnih prijatelja i partnera, čija nam je percepcija ovdašnjih prilika, u ovim trenucima, izuzetno naklonjena.

Podržimo one koji imaju hrabrosti i koji bez zadrške žele da se ovi procesi završe na dobro svakog od nas.

Budimo mudri i djelujmo.

Ne smijemo propustiti momentum.

Srećno.

Crna Gora ima šansu.

NAZAD