Demokratkinje

zdenka

Zdenka Popović, potpredsjednica Demokratske Crne Gore i poslanica u Skupštini Crne Gore
diplomirani ekonomista

Rođena je u Postojni,Slovenija. Diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Učesnica je mnogih seminara i radionica iz oblasti menadžmenta, finansija, investicija i unutrašnje kontrole u javnom sektoru u organizaciji Uprave za kadrove.

Učestvovala je u programu za poboljšanje zapošljivosti žena u ruralnim područjima Crne Gore.

Dobitnica je Zahvalnice za doprinos u realizaciji Programa građanskog obrazovanja u organizaciji Ambasade SAD-a u Podgorici. Aktivno je učestvovala na svim seminarima Konrad Adenauer Fondacije i Ministarstva za ljudska i manjinska prava-Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti.

Završila je Školu demokratskog rukovođenja. Od 2010 godine odbornica je u Skupštini Glavnog grada. Bila je poslanica u Skupštini Crne Gore.

Potpredsjednica je Demokratske Crne Gore od 14.06.2015. godine.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabrana je za poslanicu u Skupštini Crne Gore.

 

Valentina Minić

Valentina Minić, poslanica u Skupštini Crne Gore i potpredsjednica OO Bar
doktor stomatologije

Dr Minić Valentina, rođena 01.08.1984. u Baru, je doktor stomatologije.

Gimnaziju „Niko Rolović“ završila je u Baru, a Stomatološki fakultet na Univerzitetu I. Sarajevo. Pripravnički staž, završila je u OSA. „Leković“ u Baru a zaposlena je u OSA. „Canak“ -Poslovni centar Bar.

Zbog visokog prosjeka ocjena, na matičnom fakultetu je bila angazovana kao demostrator na Katedri Bolesti zuba i Katedri za Endodonciju. U okviru IFMSA programa, na „Sapienza Universitá di Roma“ – Policlinico Umberto I , usavršavala se na odjeljenjima Maksilofacijalne , Plastične i rekonstruktivne hirurgiji u Rimu.

Učesnica je mnogih seminara iz oblasti zdravstva / stomatologije. Govori engleski i italijanski.

U Demokratama je 11.04.2016. godine, kao humanista i filantrop, prepoznala ideal koji se zalaže za opšte dobro naroda, te će joj borba za vraćanje izgubljenih vrijednosti, pravde i jednakosti, kao i unaprđenje zdravstvenog sistema i zdravlja građana biti zadovoljstvo a ne obaveza.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabrana je za poslanicu u Skupštini Crne Gore.

41

Anđela Bečić, odbornica u SO Budva
doktor medicine

 

Rođena 7.5.1991. god. uKotoru. Završila je Osnovnuškolu ,,Stefan MitrovLjubiša” u Budvi sa diplomom Luča i Gimnaziju ,,Danilo Kiš” u Budvi takođe sa diplomom Luča A. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Podgorici 2016. godine i time stekla zvanje doktora medicine.

Tokom studija bila je nacionalni koordinator za reproduktivno zdravlje i HIV/AIDS u MoMSIC-u (Montenegrin Medical Student International Committee) na Medicinskom fakultetu u Podgorici. Sa timom studenata organizovala brojne projekte vezane za reproduktivno zdravlje, javno zdravlje, prevencije bolesti i zaštite na radu. Učestvovala je na Generalnoj skupštini Svjetske organizacije studenata medicine- IFMSA u Indiji, Tunisu, Turskoj i Malti. U okviru IFMSA programa usavršavala se u Centre Hospitalier Regional Universitaire de Nancy u Francuskoj i u bolnici OUH- Odense Universitet hospital u Danskoj. Govori engleski i njemački jezik.

 

tatjana-crepulja1

Tatjana Crepulja, odbornica u SO Kotor
Turistička vodičkinja

Rođena i živi u Kotoru, gdje je završila osnovnu školu i matematičku gimnaziju. Radno iskustvo u pomorskim, hidrograđevinskim, konsultantskim i turističkim kompanijama, kao i u crnogorskim i međunarodnim organizacijama civilnog društva. Povremeno radila prevodilačke poslove, takođe radijski novinarski angažmani.

Volonterka u građanskim inicijativama. Mirovna aktivistkinja. Učesnica brojnih treninga (kasnije i trenerica) za unaprijeđenje vještina komunikacije (Vođenje kampanje, Mobilizovanje i motivisanje volontera, Javno govorenje, Konflikt menadžment, Proces donošenja odluka), i oblasti organizacionog menadžmenta (Prikupljanje sredstava, Pisanje predloga projekata, Lokalna samouprava i civilno društvo). 2008. polaznica a kasnije i predavačica Ženskih studija u Kotoru.

Od osnivanja – članica inicijativnog, a zatim potpredsjednica Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore u Kotoru.

Na lokalnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabrana je za odbornicu u Skupštini Opštine Kotor.

 

IMG_8458

Milica Burić, odbornica
diplomirana ekonomistkinja

 

Rođena je u Podgorici. Osnovnu školu završila je u Zeti, a Gimnaziju u Podgorici. Diplomirala je u junu 2010. na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta Crne Gore u Podgorici, dok je ispite na magistarskim studijama, smjer „Aktuarstvo“ završila u januaru 2011.godine.

Obavljala je važne funkcije na društveno-političkoj sceni Crne Gore. Sada je odbornica Demokrata u Skupštini Glavnog grada i Skupštini opštine Golubovci.

Članica je Glavnog odbora Demokratske Crne Gore i potpredsjednica Odbora Glavnog grada – Podgorica.

 

Sonja

Sonja Radunović, odbornica
diplomirana ekonomistkinja

 

Rođena je u Prijestonici Cetinje. Osnovnu i srednju školu završila je u Podgorici. Diplomirala je na  Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, smjer Ekonomija javnog sektora, na temu „Elementi ponude i tražnje na tržištu rada u Crnoj Gori “ i stekla zvanje diplomirani ekonomista.

Duži niz godina obavljala je brojne društveno-političke funkcije. Trenutno je odbornica Demokrata u Skupštini Glavnog grada i članica Savjeta za pitanja mladih Glavnog grada.

Članica je Glavnog odbora Demokratske Crne Gore i potpredsjednica Opštinskog odbora Demokrata Glavnog grada.

DRUŠTVENE MREŽE

TRENUTNI KOMENTARI

luo.la

Ye ! This Is A Good Blog!

Demokrate Danilovgrad: Opravdaćemo podršku i povjerenje građana - Volim Danilovgrad

[…] S obzirom na značajnu podršku Danilovgrađanki i Danilovgrađana, Demokratsku Crnu Goru će u novom sazivu lokalne skupštine predstavljati 5 odbornika, i to: Duško Stjepović, Dragana Vidić, Radoica Radonjić, Obrad Barović i Ognjen Bogićević. Podsjećamo, koalicija Demokrata i GP Ura „Danilovgrad za 21. vijek“ imala je ukupno 1533 glasa ili 6 mandata.Kako se navodi u saopštenju Demokrata, na osnovu samog toka sjednice, ali i određenih konkludentnih radnji, jasno je bilo da se već formirala vladajuća većina od 19 odbornika DPS-a i 3 odbornika SD-a, koji su za vrijeme trajanja sjednice bučnije podržavali usvajanje predloga DPS-a, nego što su to činili sami odbornici Demokratske partije socijalista.Nažalost, određeni broj glasača Socijaldemokrata se, žargonski rečeno, upecao na, u dobrom dijelu, opozicionu retoriku ove partije u kampanji, koja ih bespogovornim klimanjem glavom i ponizničkim odnosom prema DPS-u već na prvoj sjednici prilično vrijeđa. Najbolja potvrda da je spremna porcija fotelja za SD od strane DPS-a jeste i njihovo jučerašnje glasanje za predlog DPS-a da se za predsjednika Skupštine opštine izabere dojučerašnji potpredsjednik Opštine, Zoran Bošković. I u ovom slučaju, uslijedio je egzaltirani aplauz SD-ovaca kao da im je Bošković iz kuće, čime su pomalo u nedoumicu bacili i njihove nove stare koalicione kolege iz DPS-a koji su se zamislili nad pitanjem da li je Bošković iz njihove ili, uistinu, iz Brajovićeve partije.Naravno, svi odbornici koalicije Demokrata i GP URA  „Za 21 vijek“ su glasali protiv izbora Boškovića za predsjednika SO Danilovgrad.U narednim danima i nedjeljama je trebalo još da tinja dilema oko toga ko će biti kandidat DPS-a za predsjednika Opštine Danilovgrad. Međutim, bivši predsjednik Skupštine opštine, dr Miodrag Đurović, koji je Prvom sjednicom novog saziva predsjedavao kao najstariji odbornik, izlanuo se u svom oproštajnom govoru. Tom prilikom, među mnogima koje je izdvojio, zahvalio se i, kako je istakao, „budućoj predsjednici Opštine Danilovgrad“.Dakle, potvrđeno je – DPS-u je dobro došlo da se ratosilja Zorice Kovačević sa mjesta direktorice Kliničkog centra i „uvali“ je građanima Danilovgrada. Iako smo ljuti politički protivnici, mi se zaista zbog interesa svih građana nadamo da će Zorica Kovačević biti bolja na čelu naše opštine nego kao direktorica KC, jer Danilovgrad ne može sebi da priušti toliko ostavki i razočaranog kadra, koliko je samo u posljednjih nekoliko mjeseci pretrpjelo zdravstvo Crne Gore. A mi i dalje smatramo da je prava mjera gospođe Kovačević i njene stručnosti bio drugi sprat Doma zdravlja u Danilovgradu. – stoji u saopštenju na sajtu Demokrata.Izvor: Demokrate […]