Poslanici

aleksa

Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore
magistar ekonomskih nauka

Rođen je na Cetinju. Osnovnu i srednju školu završio je u Podgorici. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici jula 2010. godine. Magistrirao je na istoimenom fakultetu marta 2014. godine, na smjeru Računovodstvo i revizija.

Duži niz godina djeluje na političkoj sceni Crne Gore pokrivajući značajne pozicije, a kao kandidat za gradonačelnika Podgorice i nosilac Izborne liste „Mladost.Mudrost.Hrabrost“ na izborima 2014. godine ostvario je impresivan izborni rezultat.

Osnivač je Demokratske Crne Gore. Za predsjednika Demokrata je izabran na Prvom Kongresu koji je održan 31. maja 2015. godine.

Petanestak godina se aktivno bavio sportom-fudbalom. Osvajač je dva kupa Crne Gore u seniorskoj konkurenciji i bivši je reprezentativac Crne Gore u mlađim kategorijama.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

zdenka

Zdenka Popović, potpredsjednica Demokratske Crne Gore
diplomirani ekonomista

Rođena je u Postojni,Slovenija. Diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Učesnica je mnogih seminara i radionica iz oblasti menadžmenta, finansija, investicija i unutrašnje kontrole u javnom sektoru u organizaciji Uprave za kadrove.

Učestvovala je u programu za poboljšanje zapošljivosti žena u ruralnim područjima Crne Gore.

Dobitnica je Zahvalnice za doprinos u realizaciji Programa građanskog obrazovanja u organizaciji Ambasade SAD-a u Podgorici. Aktivno je učestvovala na svim seminarima Konrad Adenauer Fondacije i Ministarstva za ljudska i manjinska prava-Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti.

Završila je Školu demokratskog rukovođenja. Od 2010 godine odbornica je u Skupštini Glavnog grada. Bila je poslanica u Skupštini Crne Gore.

Potpredsjednica je Demokratske Crne Gore od 14.06.2015. godine.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabrana je za poslanicu u Skupštini Crne Gore.

boris

Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokratske Crne Gore
diplomirani pravnik

Rođen je u Podgorici. Diplomirani je pravnik. Završio je Školu Demokratskog rukovođenja. Polaznik je brojnih seminara i edukativnih radionica kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Radio je kao Šef IT centra. Duži niz godina obavljao je odgovorne i zahtjevne poslove iz oblasti političkog marketinga – osmišljavanje, organizacija i realizacija izborne kampanje na lokalnom i državnom nivou.

Autor je:

– izborne kampanje i slogana Mladost. Mudrost. Hrabrost. na lokalnim izborima u Podgorici, održanim 25.05.2014. godine, na kojima je Aleksa Bečić ostvario ipresivan izborni rezultat.

– kampanje, vizuelnog identiteta, naziva Partije, kao i slogana Demokratske Crne Gore “Pobjede, a ne podjele”.

– kampanje i slogana „Ili ljudi ili kriminalci“ na lokalnim izborima u Herceg Novom, održanim 07.05.2017. godine, na kojima su Demokrate osvojile 24,6% podrške;

– izborne i komunikacione strategije za lokalne izbore u Mojkovcu, Petnjici, Tuzima i na Cetinju;

– autor je slogana i izborne kampanje „Dođi kući, jer imamo plan“ na lokalnim izborima u Pljevljima, Žabljaku, Plavu, Rožajama, Plužinama, Šavniku i Kolašinu;

– autor je slogana i izborne strategije „Raditi. Graditi. Živjeti.“ na lokalnim izborima u Beranama;

– autor je izbornog slogana i izborne strategije „Podgorica, Bar, Danilovgrad, Zeta, Bijelo Polje za 21. vijek“ na lokalnim izborima u Podgorici, Baru, Danilovgradu, Zeti i Bijelom Polju na kojima su Demokrate i Građanski pokret URA nastupile na zajeničkoj izbornoj listi.

Bio je šef Kreativnog tima u Izbornom centru Mladost. Mudrost. Hrabrost. – mr Aleksa Bečić.

Generalni je sekretar Demokrata od 14.06.2015. godine i predsjednik je Kluba poslanika.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

momo

mr Momo Koprivica, potpredsjednik Demokratske Crne Gore
magistar pravnih nauka

Rođen u Nikšiću gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore upisao 2003.godine, a diplomirao 2007.godine sa prosječnom ocjenom 9,84 kao višestruko nagrađivani najbolji student generacije. Za rezultate ostvarene tokom studija prava dobio je: Nagradu Advokatske komore „Prof.dr Petar Stojanović“ koja se tradicionalno dodjeljuje, kao najbolji diplomirani student prava u 2007.godini, Nagradu Opštine Nikšić povodom Dana oslobođenja za najbolje studente, Atlas stipendiju koju redovno i tradicionalno dodjeljuje Atlas fondacija najboljim studentima, Nagradu za najboljeg polaznika Krivičnopravne klinike, redovne godišnje nagrade Pravnog fakulteta za najbolje studente.

Nakon položenih postdiplomskih ispita sa najvišom ocjenom, magistrirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu (pravno-ekonomski smjer, pod mentorstvom prof.dr Svetislava Taborošija, ukupan prosjek 9,50). Doktorant je na Pravnom fakultetu, u oblasti pravno-ekonomskih i poslovno-pravnih nauka na kojima priprema doktorsku disertaciju. Autor je naučnih i stručnih radova iz oblasti Ekonomske analize prava, Neoinstitucionalne ekonomske teorije i Ekonomije javnog sektora.

Radno i profesionalno iskustvo tokom više godina sticao, izvodeći nastavne i istraživačke aktivnosti, na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore i na Institutu za pravne studije u Podgorici.

Potpredsjednik je Demokratske Crne Gore od 14.06.2015. godine.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

mijomir

Mijomir Pejović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore
diplomirani politikolog

Živi u Budvi. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, gdje je i specijalizirao oblast Terorizam i organizovani kriminal. Završio je Školu demokratskog rukovođenja.

U više mandata bio je odbornik u Skupštini opštine Budva, a tu funkciju obavlja i sada.

Obavljao je funkciju portparola Opštine Budva od 2004-2005.

Duži niz godina djeluje na političkoj sceni Crne Gore, pokrivajući značajne društveno-političke funkcije. Obavljao je funkciju portparola u Skupštini opštine Budva.

Nekadašnji kadetski reprezentativac Crne Gore u fudbalu.

Oženjen je suprugom Tijanom i otac je dvoje djece – Đura i Milice.

Potpredsjednik je Demokratske Crne Gore od 14.06.2015. godine.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

danilo

Danilo Šaranović, predsjednik Mladih Demokrata
diplomirani ekonomista

Rođen je u Podgorici, gdje je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu. Visoko obrazovanje stekao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore – smjer računovodstvo i revizija. Pripravnički staž obavio je u računovodstvenoj agenciji „Spin“ d.o.o.  Polaznik je brojnih seminara i edukativnih radionica, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Tokom studija bio je angažovan na raznim poslovima iz struke, kao i na poslovima iz oblasti informatike, istraživanja, obrade podataka i analize javnog mnjenja i tržišta roba i usluga.

Društveno-političkim radom bavio se od punoljetstva, a posebno tokom realizacije jedne od najzahtjevnijih izbornih kampanja „Mladost.Mudrost.Hrabrost.“ – mr Aleksa Bečić na lokalnim izborima 25.05.2014. godine u Podgorici.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

Dzenan

Dženan Kolić, potpredsjednik Demokratske Crne Gore
dipl. inž. arhitekture

Rođen je u Bijelom Polju. Osnovnu školu kao i gimnzaiju „Miloje Dobrašinović“ završio u Bijelom Polju.

Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici 2014. godine i time stekao zvanje diplomiranog inženjera arhitekture. U toku studiranja i nakon završetka istih, radio je na mnogim projektima različitih tipova objekata, kao i enterijera, širom Crne Gore, kao saradanik, a sada i kao vodeći projektant.

Dobar dio odrastanja obilježio mu je sport. Zabilježio je veliki broj nastupa za skoro sve uzraste reprezentacije Crne Gore, kao i za seniorski tim Jedinstva iz Bijelog Polja.

Potpredsjednik je Demokratske Crne Gore od 14.06.2015. godine.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

Valentina Minić

Valentina Minić, predsjednica Opštinskog odbora Demokrata Bar
doktor stomatologije

Dr Minić Valentina, rođena 01.08.1984. u Baru, je doktor stomatologije.

Gimnaziju „Niko Rolović“ završila je u Baru, a Stomatološki fakultet na Univerzitetu I. Sarajevo. Pripravnički staž, završila je u OSA. „Leković“ u Baru a zaposlena je u OSA. „Canak“ -Poslovni centar Bar.

Zbog visokog prosjeka ocjena, na matičnom fakultetu je bila angazovana kao demostrator na Katedri Bolesti zuba i Katedri za Endodonciju. U okviru IFMSA programa, na „Sapienza Universitá di Roma“ – Policlinico Umberto I , usavršavala se na odjeljenjima Maksilofacijalne , Plastične i rekonstruktivne hirurgiji u Rimu.

Učesnica je mnogih seminara iz oblasti zdravstva / stomatologije. Govori engleski i italijanski.

U Demokratama je 11.04.2016. godine, kao humanista i filantrop, prepoznala ideal koji se zalaže za opšte dobro naroda, te će joj borba za vraćanje izgubljenih vrijednosti, pravde i jednakosti, kao i unapređenje zdravstvenog sistema i zdravlja građana biti zadovoljstvo a ne obaveza.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabrana je za poslanicu u Skupštini Crne Gore.

DRUŠTVENE MREŽE

TRENUTNI KOMENTARI

luo.la

Ye ! This Is A Good Blog!

Demokrate Danilovgrad: Opravdaćemo podršku i povjerenje građana - Volim Danilovgrad

[…] S obzirom na značajnu podršku Danilovgrađanki i Danilovgrađana, Demokratsku Crnu Goru će u novom sazivu lokalne skupštine predstavljati 5 odbornika, i to: Duško Stjepović, Dragana Vidić, Radoica Radonjić, Obrad Barović i Ognjen Bogićević. Podsjećamo, koalicija Demokrata i GP Ura „Danilovgrad za 21. vijek“ imala je ukupno 1533 glasa ili 6 mandata.Kako se navodi u saopštenju Demokrata, na osnovu samog toka sjednice, ali i određenih konkludentnih radnji, jasno je bilo da se već formirala vladajuća većina od 19 odbornika DPS-a i 3 odbornika SD-a, koji su za vrijeme trajanja sjednice bučnije podržavali usvajanje predloga DPS-a, nego što su to činili sami odbornici Demokratske partije socijalista.Nažalost, određeni broj glasača Socijaldemokrata se, žargonski rečeno, upecao na, u dobrom dijelu, opozicionu retoriku ove partije u kampanji, koja ih bespogovornim klimanjem glavom i ponizničkim odnosom prema DPS-u već na prvoj sjednici prilično vrijeđa. Najbolja potvrda da je spremna porcija fotelja za SD od strane DPS-a jeste i njihovo jučerašnje glasanje za predlog DPS-a da se za predsjednika Skupštine opštine izabere dojučerašnji potpredsjednik Opštine, Zoran Bošković. I u ovom slučaju, uslijedio je egzaltirani aplauz SD-ovaca kao da im je Bošković iz kuće, čime su pomalo u nedoumicu bacili i njihove nove stare koalicione kolege iz DPS-a koji su se zamislili nad pitanjem da li je Bošković iz njihove ili, uistinu, iz Brajovićeve partije.Naravno, svi odbornici koalicije Demokrata i GP URA  „Za 21 vijek“ su glasali protiv izbora Boškovića za predsjednika SO Danilovgrad.U narednim danima i nedjeljama je trebalo još da tinja dilema oko toga ko će biti kandidat DPS-a za predsjednika Opštine Danilovgrad. Međutim, bivši predsjednik Skupštine opštine, dr Miodrag Đurović, koji je Prvom sjednicom novog saziva predsjedavao kao najstariji odbornik, izlanuo se u svom oproštajnom govoru. Tom prilikom, među mnogima koje je izdvojio, zahvalio se i, kako je istakao, „budućoj predsjednici Opštine Danilovgrad“.Dakle, potvrđeno je – DPS-u je dobro došlo da se ratosilja Zorice Kovačević sa mjesta direktorice Kliničkog centra i „uvali“ je građanima Danilovgrada. Iako smo ljuti politički protivnici, mi se zaista zbog interesa svih građana nadamo da će Zorica Kovačević biti bolja na čelu naše opštine nego kao direktorica KC, jer Danilovgrad ne može sebi da priušti toliko ostavki i razočaranog kadra, koliko je samo u posljednjih nekoliko mjeseci pretrpjelo zdravstvo Crne Gore. A mi i dalje smatramo da je prava mjera gospođe Kovačević i njene stručnosti bio drugi sprat Doma zdravlja u Danilovgradu. – stoji u saopštenju na sajtu Demokrata.Izvor: Demokrate […]