Predsjednik

boris

Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokratske Crne Gore
diplomirani pravnik

Rođen je u Podgorici. Diplomirani je pravnik. Završio je Školu Demokratskog rukovođenja. Polaznik je brojnih seminara i edukativnih radionica kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Radio je kao Šef IT centra. Duži niz godina obavljao je odgovorne i zahtjevne poslove iz oblasti političkog marketinga – osmišljavanje, organizacija i realizacija izborne kampanje na lokalnom i državnom nivou.

Autor je izborne kampanje i slogana Mladost. Mudrost. Hrabrost. na lokalnim izborima u Podgorici, održanim 25.05.2014. godine, na kojima je Aleksa Bečić ostvario ipresivan izborni rezultat, autor je kampanje i slogana „ili ljudi ili kriminalci“ na lokalnim izborima u Herceg Novom, održanim 07.05.2017. godine, na kojima su Demokrate osvojile 24,6% podrške. Autor je izborne i komunikacione strategije za lokalne izbore u Mojkovcu, Petnjici, Tuzima i na Cetinju, na kojima su Demokrate višestruko uvećale izborni rezultat. Bio je šef Kreativnog tima u Izbornom centru Mladost. Mudrost. Hrabrost. – mr Aleksa Bečić.

Autor je kampanje, vizuelnog identiteta, naziva Partije, kao i slogana Demokratske Crne Gore “Pobjede, a ne podjele”.

Generalni je sekretar Demokrata od 14.06.2015. godine i predsjednik je Kluba poslanika.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.