Vaše predstavnice

zdenka

Zdenka Popović, potpredsjednica Demokratske Crne Gore i poslanica u Skupštini Crne Gore
diplomirani ekonomista

Rođena je u Postojni,Slovenija. Diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Učesnica je mnogih seminara i radionica iz oblasti menadžmenta, finansija, investicija i unutrašnje kontrole u javnom sektoru u organizaciji Uprave za kadrove.

Učestvovala je u programu za poboljšanje zapošljivosti žena u ruralnim područjima Crne Gore.

Dobitnica je Zahvalnice za doprinos u realizaciji Programa građanskog obrazovanja u organizaciji Ambasade SAD-a u Podgorici. Aktivno je učestvovala na svim seminarima Konrad Adenauer Fondacije i Ministarstva za ljudska i manjinska prava-Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti.

Završila je Školu demokratskog rukovođenja. Od 2010 godine odbornica je u Skupštini Glavnog grada. Bila je poslanica u Skupštini Crne Gore.

Potpredsjednica je Demokratske Crne Gore od 14.06.2015. godine.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabrana je za poslanicu u Skupštini Crne Gore.

 

Valentina Minić

Valentina Minić, poslanica u Skupštini Crne Gore i potpredsjednica OO Bar
doktor stomatologije

Dr Minić Valentina, rođena 01.08.1984. u Baru, je doktor stomatologije.

Gimnaziju „Niko Rolović“ završila je u Baru, a Stomatološki fakultet na Univerzitetu I. Sarajevo. Pripravnički staž, završila je u OSA. „Leković“ u Baru a zaposlena je u OSA. „Canak“ -Poslovni centar Bar.

Zbog visokog prosjeka ocjena, na matičnom fakultetu je bila angazovana kao demostrator na Katedri Bolesti zuba i Katedri za Endodonciju. U okviru IFMSA programa, na „Sapienza Universitá di Roma“ – Policlinico Umberto I , usavršavala se na odjeljenjima Maksilofacijalne , Plastične i rekonstruktivne hirurgiji u Rimu.

Učesnica je mnogih seminara iz oblasti zdravstva / stomatologije. Govori engleski i italijanski.

U Demokratama je 11.04.2016. godine, kao humanista i filantrop, prepoznala ideal koji se zalaže za opšte dobro naroda, te će joj borba za vraćanje izgubljenih vrijednosti, pravde i jednakosti, kao i unaprđenje zdravstvenog sistema i zdravlja građana biti zadovoljstvo a ne obaveza.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabrana je za poslanicu u Skupštini Crne Gore.

41

Anđela Bečić, odbornica u SO Budva
doktor medicine

 

Rođena 7.5.1991. god. uKotoru. Završila je Osnovnuškolu ,,Stefan MitrovLjubiša” u Budvi sa diplomom Luča i Gimnaziju ,,Danilo Kiš” u Budvi takođe sa diplomom Luča A. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Podgorici 2016. godine i time stekla zvanje doktora medicine.

Tokom studija bila je nacionalni koordinator za reproduktivno zdravlje i HIV/AIDS u MoMSIC-u (Montenegrin Medical Student International Committee) na Medicinskom fakultetu u Podgorici. Sa timom studenata organizovala brojne projekte vezane za reproduktivno zdravlje, javno zdravlje, prevencije bolesti i zaštite na radu. Učestvovala je na Generalnoj skupštini Svjetske organizacije studenata medicine- IFMSA u Indiji, Tunisu, Turskoj i Malti. U okviru IFMSA programa usavršavala se u Centre Hospitalier Regional Universitaire de Nancy u Francuskoj i u bolnici OUH- Odense Universitet hospital u Danskoj. Govori engleski i njemački jezik.

 

tatjana-crepulja1

Tatjana Crepulja, odbornica u SO Kotor
Turistička vodičkinja

Rođena i živi u Kotoru, gdje je završila osnovnu školu i matematičku gimnaziju. Radno iskustvo u pomorskim, hidrograđevinskim, konsultantskim i turističkim kompanijama, kao i u crnogorskim i međunarodnim organizacijama civilnog društva. Povremeno radila prevodilačke poslove, takođe radijski novinarski angažmani.

Volonterka u građanskim inicijativama. Mirovna aktivistkinja. Učesnica brojnih treninga (kasnije i trenerica) za unaprijeđenje vještina komunikacije (Vođenje kampanje, Mobilizovanje i motivisanje volontera, Javno govorenje, Konflikt menadžment, Proces donošenja odluka), i oblasti organizacionog menadžmenta (Prikupljanje sredstava, Pisanje predloga projekata, Lokalna samouprava i civilno društvo). 2008. polaznica a kasnije i predavačica Ženskih studija u Kotoru.

Od osnivanja – članica inicijativnog, a zatim potpredsjednica Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore u Kotoru.

Na lokalnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabrana je za odbornicu u Skupštini Opštine Kotor.

 

IMG_8458

Milica Burić, odbornica
diplomirana ekonomistkinja

 

Rođena je u Podgorici. Osnovnu školu završila je u Zeti, a Gimnaziju u Podgorici. Diplomirala je u junu 2010. na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta Crne Gore u Podgorici, dok je ispite na magistarskim studijama, smjer „Aktuarstvo“ završila u januaru 2011.godine.

Obavljala je važne funkcije na društveno-političkoj sceni Crne Gore. Sada je odbornica Demokrata u Skupštini Glavnog grada i Skupštini opštine Golubovci.

Članica je Glavnog odbora Demokratske Crne Gore i potpredsjednica Odbora Glavnog grada – Podgorica.

 

Sonja

Sonja Radunović, odbornica
diplomirana ekonomistkinja

 

Rođena je u Prijestonici Cetinje. Osnovnu i srednju školu završila je u Podgorici. Diplomirala je na  Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, smjer Ekonomija javnog sektora, na temu „Elementi ponude i tražnje na tržištu rada u Crnoj Gori “ i stekla zvanje diplomirani ekonomista.

Duži niz godina obavljala je brojne društveno-političke funkcije. Trenutno je odbornica Demokrata u Skupštini Glavnog grada i članica Savjeta za pitanja mladih Glavnog grada.

Članica je Glavnog odbora Demokratske Crne Gore i potpredsjednica Opštinskog odbora Demokrata Glavnog grada.