Odgovor Dps-u Bar: Vaša beskupuloznost i osjećaj za “ugradnjom” ugrozio kompletan projekat Dnevnog centra

Opštinska barska DPS upravo, djeca s posebnim potrebama čekaju na svoj objekat duže od 10 godina, stoga, vjerujemo da bi se obradovala bilo kakvom pristojnom objektu, pa i da ne liči na vilu za najbogatije kakvu je projektovala vaša funkcionerka.

Izgleda je po difoltu prošao rad koji “puni oko” kako onima koji projektuju samo objekte sličnog izgleda, tako i žiriju kojem skromnije varijante nisu u domenu i u tome ih podržavamo, jer posle čekanja od 10 i više godina i ne treba da budu.

Problem kao što smo već istakli nije u idejnom rješenju, već u odabiru istog i beskrupoloznosti i osjećaja barskih funkcionera za ugradnju i kada je u pitanju najosjetljivija tačka našeg društva.Navodi koje iznosite da je predsjednik žirija figurativno rečeno “pao sa neba” i da nije znao da se iza rješenja pod oznakom S(SENAD) A(ANDREA) D(DINO)O30 krije rješenje njegove partijske i opštinske koleginice, Andree Pajković, nemojte nama objašnjavati, već nadležnim organima koji će utvrđivati sve činjenice u vezi sa konkursom.

Bez potrebe se “žestite”, mi ne fabrikujemo, već samo pozivamo da se ispitaju sve činjenice i okolnosti. Ono što znamo i što je apsolutno jasno, to je činjenica da javni funkcioner ne može sklapati bilo kakav poslovni aranžman sa opštinom, iz prostog razloga što njegov privatni interes ne smije preovladati nad javnim. I to je Vaša javna funkcionerka i koleginica iz Odbora za planiranje, uređenje prostora i komunalno-stambenu djelatnost, morala znati, jer se upravo njenim prisustvom i učešćem na konkursu čitav postupak može smatrati diskutabilnim iz više razloga koje smo već istakli.

I na kraju, poštovana gospodo, nijesmo mi zaustavljali proces izgradnje 10 godina već vi i nije nama stalo do nagrade od 4000 eura već vama i vašoj funkcionerki, da vam do kraja budemo potpuno jasni. Zbog toga ponavljamo, nismo vam mi adresa za pravdanje, već nadležni organi, koje još jednom pozivamo da provjere kompletan konkurs i dodjelu nagrade od 4000 eura.

NAZAD