Potpredsjednici

zdenka

Zdenka Popović, potpredsjednica Demokratske Crne Gore
diplomirani ekonomista

Zdenka Popović je rođena u Postojni, Slovenija. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Učesnica je mnogih seminara i radionica iz oblasti menadžmenta, finansija, investicija i unutrašnje kontrole u javnom sektoru u organizaciji Uprave za kadrove. Učestvovala je u Programu za poboljšanje zapošljivosti žena u ruralnim područjima Crne Gore.

Završila je Školu demokratskog rukovođenja. Dobitnica je Zahvalnice za doprinos u realizaciji Programa građanskog obrazovanja u organizaciji Ambasade SAD-a u Podgorici. Aktivno je učestvovala na svim seminarima Konrad Adenauer Fondacije i Ministarstva za ljudska i manjinska prava – Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti.

Potpredsjednica je Demokratske Crne Gore od 14.06.2015. godine. Bila je poslanica u Skupštini Crne Gore. Od 2010. do 2018. godine bila je odbornica u Skupštini Glavnog grada. Na Parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabrana je za poslanicu u Skupštini Crne Gore. Nakon održanog Drugog kongresa Partije, 25. maja 2019. godine, na održanoj Prvoj sjednici Glavnog odbora Demokrata u novom sazivu, reizabrana je za potpredsjednicu Demokratske Crne Gore. Na Parlamentarnim izborima, održanim 30.08.2020. godine, izabrana je za poslanicu u Skupštini Crne Gore.

Zdenka Popović
Dragan

Dragan Krapović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore
diplomirani pravnik

Dragan Krapović, diplomirani pravnik, nakon impresivnog izbornog rezultata Demokrata, saglasno Koalicionom sporazumu sa konstituentima lokalne vlasti u opštini Budva, dvije godine uspješno je obavljao funkciju predsjednika Opštine, nakon čega se Budva prepoznaje kao finansijski konsolidovana, organizaciono uređena i stabilna lokalna samouparava. Krapović je u ovoj Opštini zaustavio praksu kriminalnog i koruptivnog vođenja lokalne samouprave.

Prije angažmana u ovoj jedinici lokalne smaouprave Krapović je radio u ,,Komericjalnoj banci a.d. Budva” u pravnom sektoru. Od 2009. godine bavi se privatnim poslom, u vezi sa turizmom i ugostiteljstvom. Odlično poznaje engleski jezik i služi se italijanskim jezikom. Oženjen je suprugom Sandrom. Otac je dvoje djece.

Na Prvoj sjednici Glavnog odbora Demokrata u novom sazivu, 25. maja 2019. godine, izabran je za potpredsjednika Demokratske Crne Gore.

Na Parlamentarnim izborima, održanim 30.08.2020. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

Dragan Krapović
momo

mr Momo Koprivica, potpredsjednik Demokratske Crne Gore
magistar pravnih nauka

mr Momo Koprivica je rođen u Nikšiću, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore upisao je 2003. godine, a diplomirao 2007. godine sa prosječnom ocjenom 9,84 kao višestruko nagrađivani najbolji student generacije. Za rezultate ostvarene tokom studija prava dobio je: Nagradu Advokatske komore „Prof. dr Petar Stojanović“ koja se tradicionalno dodjeljuje, kao najbolji diplomirani student prava u 2007. godini, Nagradu Opštine Nikšić povodom Dana oslobođenja za najbolje studente, Atlas stipendiju koju redovno i tradicionalno dodjeljuje Atlas fondacija najboljim studentima, Nagradu za najboljeg polaznika Krivično pravne klinike, redovne godišnje nagrade Pravnog fakulteta za najbolje studente.

Nakon položenih postdiplomskih ispita sa najvišom ocjenom, magistrirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu (pravno-ekonomski smjer) i položio usmeni dio doktorskih studija. Autor je naučnih i stručnih radova iz oblasti Ekonomske analize prava, Neoinstitucionalne ekonomske teorije i Ekonomije javnog sektora.

Radio je više godina kao asistent u nastavi na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore (pravno-ekonomska oblast i predmet Osnovi ekonomske politike). Učestvovao je u istraživačkim i stručnim aktivnostima naučnih udruženja i drugih institucija iz te oblasti.

Na Parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore. Potpredsjednik je Demokratske Crne Gore od 14.06.2015. godine.

Na Parlamentarnim izborima, održanim 30.08.2020. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

Momo Koprivica
Albin

dr Albin Ćeman, potpredsjednik Demokratske Crne Gore
doktor medicine

dr Albin Ćeman je rođen u Beranama. Osnovnu školu završio je u Vrbici. Srednju medicinsku školu ,,dr Branko Zogović“ završio je u Beranama. Medicinski fakultet završio je u Podgorici, gdje je stekao zvanje doktora medicine.

Kao učenik osnovne i srednje škole učesnik je brojnih smotri i takmičenja i osvajač brojnih priznanja. Kao student, učestvovao je na više edukativnih radionica i seminara iz oblasti medicinskih nauka.

Predsjednik je Opštinskog odbora Demokrata Petnjica i odbornik u Skupštini opštine Petnjica. Govori engleski jezik. Radi kao doktor medicine u HMP Berane. Živi u rodnoj Vrbici, opština Petnjica.

Nakon održanog Drugog kongresa Partije, 25. maja 2019. godine, na Prvoj sjednici Glavnog odbora Demokrata u novom sazivu, izabran je za potpredsjednika Demokratske Crne Gore.

Na Parlamentarnim izborima, održanim 30.08.2020. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

Albin Ćeman
vladimir

Vladimir Martinović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore
diplomirani pravnik

Vladimir Martinović je rođen u Kolašinu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u opštini Kolašin. Osnovne studije završio je 2012. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore sa prosječnom ocjenom 8,34. Specijalističke studije završio je na Pravosudnom smjeru Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici 2013. godine sa prosječnom ocjenom 10. Završio je Školu demokratskog rukovođenja.

Tokom studiranja, bio je studentski predstavnik i član Debatnog kluba Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore sa kojim je osvajao brojne nagrade. Radio je u advokatskoj kancelariji u Podgorici. Duži niz godina djeluje na političkoj sceni Crne Gore, pokrivajući značajne društveno-političke funkcije.

Odbornik je u Skupštini opštine Kolašin. Potpredsjednik je Demokratske Crne Gore od 14.06.2015. godine.

Na Parlamentarnim izborima, održanim 30.08.2020. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

Vladimir Martinović

Nadležnosti potpredsjednika Demokrata:

  • Potpredsjednike Demokrata bira Glavni odbor na predlog Predsjednika.
  • Po pravilu, najmanje jedan potpredsjednik mora biti iz reda manje zastupljenog pola, a jedan iz reda mlađih od 30 godina.
  • Potpredsjednici Demokrata pomažu predsjedniku u obavljanju poslova iz njegove nadležnosti za koje ih on ovlasti.
  • Potpredsjednici za svoj rad odgovaraju Glavnom odboru i Predsjedniku Demokrata.
  • Odluku o broju i načinu izbora potpredsjednika donosi Glavni odbor.

Prvi mandat potpredsjednika Demokrata


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/demokv97/public_html/wp-content/themes/demokrate/page.php on line 45

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/demokv97/public_html/wp-content/themes/demokrate/page.php on line 71

Notice: Undefined variable: aria_req in /home/demokv97/public_html/wp-content/themes/demokrate/comments.php on line 18

Notice: Undefined variable: aria_req in /home/demokv97/public_html/wp-content/themes/demokrate/comments.php on line 22

DRUŠTVENE MREŽE

TRENUTNI KOMENTARI

iloyecoyebo

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Buy Amoxicillin Online 18 cwi.lscw.demokrate.me.ryk.no http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Savjet da djeluje snažnije i proaktivnije - Demokrate

[…] Kaluđerović: Savjet za građansku kontrolu policije postao PR Veljovića […]