Vaši predstavnici

 

danilo

Danilo Šaranović, poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik Mladih Demokrata
diplomirani ekonomista

 

Rođen je u Podgorici, gdje je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu. Visoko obrazovanje stekao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore – smjer računovodstvo i revizija. Pripravnički staž obavio je u računovodstvenoj agenciji „Spin“ d.o.o.  Polaznik je brojnih seminara i edukativnih radionica, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Tokom studija bio je angažovan na raznim poslovima iz struke, kao i na poslovima iz oblasti informatike, istraživanja, obrade podataka i analize javnog mnjenja i tržišta roba i usluga.

Društveno-političkim radom bavio se od punoljetstva, a posebno tokom realizacije jedne od najzahtjevnijih izbornih kampanja „Mladost.Mudrost.Hrabrost.“ – mr Aleksa Bečić na lokalnim izborima 25.05.2014. godine u Podgorici.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

 

Dzenan

Dženan Kolić, poslanik u Skupštini Crne Gore i potpredsjednik Demokratske Crne Gore
dipl. inž. arhitekture

 

Rođen je u Bijelom Polju. Osnovnu školu kao i gimnzaiju „Miloje Dobrašinović“ završio u Bijelom Polju.

Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici 2014. godine i time stekao zvanje diplomiranog inženjera arhitekture. U toku studiranja i nakon završetka istih, radio je na mnogim projektima različitih tipova objekata, kao i enterijera, širom Crne Gore, kao saradanik, a sada i kao vodeći projektant.

Dobar dio odrastanja obilježio mu je sport. Zabilježio je veliki broj nastupa za skoro sve uzraste reprezentacije Crne Gore, kao i za seniorski tim Jedinstva iz Bijelog Polja.

Potpredsjednik je Demokratske Crne Gore od 14.06.2015. godine.

Na parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

 

Anđela Bečić

Anđela Bečić, odbornica u SO Budva
doktor medicine

 

Rođena 7.5.1991. god. uKotoru. Završila je Osnovnuškolu ,,Stefan MitrovLjubiša” u Budvi sa diplomom Luča i Gimnaziju ,,Danilo Kiš” u Budvi takođe sa diplomom Luča A. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Podgorici 2016. godine i time stekla zvanje doktora medicine.

Tokom studija bila je nacionalni koordinator za reproduktivno zdravlje i HIV/AIDS u MoMSIC-u (Montenegrin Medical Student International Committee) na Medicinskom fakultetu u Podgorici. Sa timom studenata organizovala brojne projekte vezane za reproduktivno zdravlje, javno zdravlje, prevencije bolesti i zaštite na radu. Učestvovala je na Generalnoj skupštini Svjetske organizacije studenata medicine- IFMSA u Indiji, Tunisu, Turskoj i Malti. U okviru IFMSA programa usavršavala se u Centre Hospitalier Regional Universitaire de Nancy u Francuskoj i u bolnici OUH- Odense Universitet hospital u Danskoj. Govori engleski i njemački jezik.

 

Milica Kaluđerivoć

Milica Kaluđerović, odbornica
diplomirana ekonomistkinja

Rođena je u Podgorici. Osnovnu školu završila je u Zeti, a Gimnaziju u Podgorici. Diplomirala je u junu 2010. na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta Crne Gore u Podgorici, dok je ispite na magistarskim studijama, smjer “Aktuarstvo” završila u januaru 2011.godine.

Obavljala je važne funkcije na društveno-političkoj sceni Crne Gore. Sada je odbornica Demokrata u Skupštini Glavnog grada i Skupštini opštine Golubovci.

Članica je Glavnog odbora Demokratske Crne Gore i potpredsjednica Odbora Glavnog grada – Podgorica.

 

Sonja

Sonja Radunović, odbornica Skupštini Glavnog grada
diplomirana ekonomistkinja

 

Rođena je u Prijestonici Cetinje. Osnovnu i srednju školu završila je u Podgorici. Diplomirala je na  Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, smjer Ekonomija javnog sektora, na temu “Elementi ponude i tražnje na tržištu rada u Crnoj Gori ” i stekla zvanje diplomirani ekonomista.

Duži niz godina obavljala je brojne društveno-političke funkcije. Trenutno je odbornica Demokrata u Skupštini Glavnog grada i članica Savjeta za pitanja mladih Glavnog grada.

Članica je Glavnog odbora Demokratske Crne Gore i potpredsjednica Opštinskog odbora Demokrata Glavnog grada.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/demokv97/public_html/wp-content/themes/demokrate/page.php on line 45

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/demokv97/public_html/wp-content/themes/demokrate/page.php on line 71

Notice: Undefined variable: aria_req in /home/demokv97/public_html/wp-content/themes/demokrate/comments.php on line 18

Notice: Undefined variable: aria_req in /home/demokv97/public_html/wp-content/themes/demokrate/comments.php on line 22